Psychosynthese

 

Ik werk middels de Psychosynthese psychologie.  Deze psychologie helpt je om in contact te komen met een stevige basis in jezelf. Zodat inzicht, wat je beweegt en wat bij je past, ontstaat. Hierdoor zie je nieuwe mogelijkheden en kun je Jouw keuzes maken. Zo ga je meer emotionele, mentale en lichamelijke vrijheid en balans in je leven ervaren. 

Daarbij is Psychosynthese een allesomvattende holistische psychologie. Met als doel het realiseren van een gezond individu. Ook wel de psychologie van het hart of de Ziel genoemd. Deze psychologie brengt je hoofd en hart samen en in contact met je diepste kern. Zodat je rust, stilte en wijsheid kunt ervaren. En zodat kwaliteiten tot ontwikkeling kunnen komen en je een completer mens kan worden en zijn. 

In ieder van ons zit een kern waar we niet zijn gekwetst, waar we gezond, ontvankelijk en krachtig zijn. Die kern terugvinden is misschien wel de mooiste zoektocht van ons leven.”

                                       - Piero Ferrucci - 

             

Psychosynthese is ontwikkeld door Roberto Assagioli, (1880-1974) Italiaans psychiater en tijdgenoot van Jung en Freud. Psychosynthese helpt bij de persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van o.a. de zgn. subpersonen. Zodat je als waarnemer of “innerlijke dirigent” vanuit je kern leiding leert geven. Ik werk o.a. met visualisaties, lichaamsbewustzijn, ontspanningsoefeningen, meditaties, inzichtgevende oefeningen, creatieve werkvormen en schrijfopdrachten.