Geleide Zon meditatie/visualisatie 

In de winter, wanneer de zon zich letterlijk niet zo vaak laat zien, kunnen we wel wat 🌞 licht en energie gebruiken. Deze meditatie is ook geschikt voor andere momenten, waarbij je verlangens naar meer ontspanning, innerlijke rust of even een moment van verzachting goed kunt gebruiken. 


In de geleide meditatie neem ik je mee naar je innerlijke zon.  Je kan elk moment dit innerlijk beeld oproepen en daardoor jezelf opladen. 


                                                           “The universe is not outside of you.

                               Look inside yourself; everything that you want, you already are”.

                                                                                   ~ Rumi ~

 


Mantra

Het woord Mantra stamt af van de woorden Manasah (geest) en Tra (bevrijding van het denken). Het is een herhalende klank, woord, zin of vers. De bekendste is de mantra Ohm, Aum, dit heilige en mystieke lettergreep staat als symbool voor de beleving van het oneindige, het kosmisch bewustzijn. Het is de oerklank, de trilling waaruit alle leven is ontstaan. Een mantra kan voor elk doel in ons leven ingezet worden. Waar we een verandering of verbetering wensen , op geestelijk-, lichamelijk niveau, om tot rust te komen en om meer te ontspannen.  Onze ziel houdt van eenvoud; voor een oprechte klank is geen zangscholing vereist.

Praktisch:

Draag losse kleding, zet een glas water klaar, draag loszittende kleding en zoek een plekje in huis waar je even ongestoord kan zitten. 

 

Je kan zelf een symbool, beeld, op laten komen, zoals bijvoorbeeld de Zon. Daar waar je behoefte aan hebt, wat je op dit moment goed kan gebruiken.  Maar bijv. ook het woord licht, vrede enz. Iets waarmee je jezelf positief wilt verankeren, bekrachtigen. Een ondergesneeuwde kwaliteit van jezelf. 

Waar je aandacht aan geeft groeit.

Hier is een voorbeeld van een mantra, die je hardop en herhalend kan uitspreken of zingen, op jouw eigen wijze. De kracht schuilt in de herhaling. Vanuit bepaalde mystieke stromingen wordt het getal 108 aangehouden. En wordt daarvoor een zgn. Mala gebruikt, een gebedsketting. Maar voel je vrij om je eigen manier en tijd  te nemen.


“We are all a part of the Sun”.

Of

“I am a part of the Sun”. 

 

Kijk maar of je lichaam er bewegingen bij wilt maken. 
En voel vervolgens, in stilte na, wat deze mantra met je doet of gedaan heeft.