Review van een cliënt vanuit een traject met een werkgerelateerde vraag:

“De sessies met Rineke waren prettig. Er was tijd en ruimte voor me en Rineke luistert echt naar je. De geleide meditaties boden inzicht en symbolen waarmee ik zeker verder kan. Wat ik uit het traject met Rineke meeneem is dat ik een sterke innerlijke stem heb en dat ik daar gehoor aan mag geven. Ook het besef dat sommige delen, subpersonen niet alleen vervelend zijn, maar ook een functie hebben, helpen mij zeker voor de toekomst. Ik vond het heerlijk om te tekenen en creatief bezig te zijn. Kortom, een waardevol traject waarvan ik blij ben dat ik het mezelf gegund hebt.”

 

 

Review van een 26 jarige cliënt:

Ik wil Rineke bedanken voor de vele waardevolle en leerzame gesprekken die we in de afgelopen twee jaar hebben gevoerd. Met haar begeleiding heb ik vooruitgang geboekt op verschillende gebieden en heb ik opnieuw vertrouwen gevonden in mezelf en in wat ik als essentieel beschouw in het leven en om daar naar te handelen. We worden vaak geleerd om in het leven te zorgen voor anderen, maar ik heb geleerd om ook steeds meer voor mezelf te (blijven) zorgen. Tijdens onze sessies voelde ik me veilig en vertrouwd. Ik kijk vol optimisme naar de toekomst met alle handvaten die ik heb gekregen en hiervoor ben ik Rineke dankbaar.

 


Review van een 51 jarige cliënt:

“ Tijdens mijn sessies met Rineke, heb ik geleerd hoe je een negatieve spiraal kunt omzetten naar een positieve. Zij legde mijn gevoeligheden bloot en moedigde me aan om daar aandacht aan te besteden. Rineke is rustig, belangstellend, objectief en creatief. Ze past technieken toe die passen bij het onderwerp en de persoon. Ik ben er een stuk rustiger door geworden en ben me er meer bewust van dat je hart altijd de waarheid spreekt en je je negatieve gedachten niet de baas moet laten worden. Als je op een kruispunt staat en je weet nog niet of je links, rechts, of rechtdoor moet, ga dan bij Rineke langs. Zij helpt je de juiste richting te kiezen.”

 

Review van een 54 jarige cliënt:

“Gedurende de sessies heb ik Rineke leren kennen als down to earth, consentieus en creatief. Ik beschouwde mezelf min of meer als onbehandelbaar na een aantal behandelingen door een heel aantal psychologen, een psychiater (jarenlange anti-depressivia geslikt) en verschillende alternatieve behandelmethoden gedurende de afgelopen 25 jaar.  Rineke heeft het aangedurfd om met me in zee te gaan. 
Opvallend vond ik de inhoudelijkheid en timing van haar vragen; aangenaam confronterend. Het gaf mij stof tot nadenken, zonder dat ze hierbij sturend of veroordelend was - juist verre van. Ik was blij verrast door de kwaliteit en integriteit van de vragen. Ze heeft op een professionele manier leiding gegeven aan de gesprekken. 
Daarbij heeft ze een aantal oefeningen en technieken aangedragen die ik kan gebruiken om mezelf “niet te verliezen/bij mezelf te blijven”.

Ik heb het zeer effectief en ook aangenaam gevonden om de sessies bij Rineke te  volgen. Ik weet zeker dat ik hiermee flinke stappen heb gezet.”